Egyesület horgászrendje

Érvényes az egyesület horgászvizein ( Kalapgyári tavak ) I. II. III. IV. Kalapgyári, Középső, Külső, Lehel!

1., Vizeinken az egyesület tagjai 04 órától 22 óráig horgászhatnak, kivétel : Március 01.-től november 30.-ig! az éjszakai horgászat engedélyezett!

( 2009. Közgyűlési határozat)

2., 14 éven aluliak csak 18 éven felüli személy felügyeletével horgászhatnak!

3., Napijeggyel az év minden napján a következő időbeosztás szerint lehet horgászni: I. II. hóban 08 órától 16 óráig, III. 07 órától 17 óráig, IV.- V.- VI.-VII.-VIII.-IX. hóban 06 órától 20 óráig, X. hóban 07 órától 17 óráig, XI.-XII. hóban 08 órától 16 óráig .Az itt nem érintett kérdésekben a közgyűlési határozatok az irányadóak.

4., Felnőtt 2 db bottal, ifjúsági 1 db bottal és kedvezményezett horgász 1 db bottal, botonként legfeljebb 2 db horoggal horgászhat!

5., Méretkorlátozással védett halból felnőtt tagok egy területi jeggyel 35 db nemes halat, fajonként naponta 2 db-ot, összesen legfeljebb 3 db-ot, egyéb halból naponta 5 kg-ot foghatnak és tarthatnak meg! Ifjúsági tagok
méretkorlátozással védett halból egy területi jeggyel 25 db nemes halat, fajonként naponta 1 db-ot, összesen 2 db-ot, egyéb halból naponta 3 kg-ot foghatnak és tarthatnak meg! 14 éven aluli tagok méretkorlátozással védett halból egy területi jeggyel 10 db nemes halat, naponta 1 db-ot, és naponta 3 kg egyéb halat foghat és tarthat meg!

6., Felnőtt napijeggyel rendelkező horgász naponta 2 db nemes halat, 3 kg egyéb halat foghat és tarthat meg! Ifjúsági napijeggyel rendelkező horgász naponta 1 db nemes halat és 3 kg egyéb halat foghat és tarthat meg!

7., Gyermek területi jeggyel rendelkező horgász, úszós készséggel, 1 db bottal és 1 db horoggal horgászhat! Nemes halat nem tarthat meg, csak naponta 3 kg egyéb halat!

8., Vizeinkből kifogott törpeharcsa nem számít bele az egyéb halból kifogott mennyiségbe!

9., A legkisebb megtartható AMÚR mérete: 50 cm !

10., A kifogott jelölt halakat azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe ! Megtartani szigorúan tilos!

11., Az egyszer már megtartott méretes halat másikkal megcserélni TILOS!

12., A horgászegyesület által szervezett rendezvények alkalmával, egyesületi tagok, akik ezen nem vesznek részt, aznap 0-24 óráig nem horgászhatnak!

13., Vizeinken a csónak használata egyesületi tagok részére kizárólag etetés céljából engedélyezett! Csónakból horgászni TILOS! (2007. Közgyűlési határozat)

14., Vízpartjainkon SZEMETELNI és SZEMETES HELYEN horgászni SZIGORÚAN TILOS! Minden horgász köteles szemetes zsákot magánál tartani és az összegyűlt szemetet a horgászat befejeztével elszállítani!

(2010. Közgyűlési határozat)

15., SZIGORÚAN TILOS a tóparton az italozás, hangoskodás, fürdőzés, valamint kutya kinn-tartása és fürdetése !

16., Az egyesület vizeibe telepített Koi pontyok, valamint Compó megtartása TILOS! Kifogásuk esetén azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! ( 2007. Közgyűlési határozat)

17., SZIGORÚAN TILOS a vízparton lévő zárt élő nád engedély nélküli kivágása, letaposása, csonkítása, horgászhely létesítése céljából!

18., Az egyesület vizein lévő vízzel körülhatárolt szigetekről horgászni tilos! ( 2007. Közgyűlési határozat)

19., Pontytilalom alatt vizeinken KIZÁRÓLAG RAGADOZÓRA SZERELT készséggel szabad horgászni! Kivételt képez a szabvány méretű csalihal fogó háló és az orsó nélküli spiccbot! (2011. Közgyűlési határozat)

20., Az Országos Horgászrend és a helyi horgászrend szabályainak betartása minden horgászra nézve kötelező! Megsértésük fegyelmi büntetés kiszabását vonja maga után! A rendeletek ismeretének hiánya nem
mentesít a felelősségre vonás alól!

JÓVÁHAGYTA a 2011. évben megtartott Közgyűlés !

BÉKE HORGÁSZEGYESÜLET VEZETŐSÉGE